Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

δείτε το άρθρο:





Με τραγούδια του
ΝΑΚΟΥ Ι. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Θεσσαλονίκη 9-2-2009

Τεράστια επιτυχία είχε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, ο Σύλλογος Ποντίων Παλιννοστούντων Πολίχνης, υπό την... ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ
αιγίδα του Δήμου Πολίχνης με τίτλο:
“ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ”
τo Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 19.30΄ στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον καταξιωμένο συγγραφέα-στιχουργό Νάκο Ευσταθιάδη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Ιωαννίδης, ο Βουλευτής κ. Γ. Μαγκριώτης, ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Σ. Παπαθεμελής, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Γ. Τανιμανίδης, η εκπρόσωπος της κας Χ. Αράπογλου κα Μαρία Νικολαϊδου, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πολίχνης και εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μηνύματά τους: ο κ. Σ. Καλαφάτης Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, οι Βουλευτές: Ε. Καϊλή, Θ. Καράογλου, Χ. Καστανίδης, Γ. Ορφανός, Ε. Ράπτη, Α. Ρεγκούζας, Γ. Σαλαγκούδης, Α. Τζιτζικώστας, Χ. Τσιόκας και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής «Παναγία Σουμελά» Αρχιμ. Σεραφείμ Ατματζίδης.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε: στα 37 χρόνια λειτουργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, τις σημαντικές δράσεις και δραστηριότητες που αναπτύσσει με πιο πρόσφατη την παρουσία της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, την οποία ενημέρωσε για θέματα αποδήμων Ποντίων και ειδικότερα για τον Ελληνισμό από τις χώρες της π. ΕΣΣΔ. Αναφέρθηκε επίσης στην συμμετοχή μας στο ιερό προσκύνημα στην Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο τον 15Αύγουστο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ & Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη, καθώς και στις προσπάθειες της Π.Ο.Π.Σ. για μία ενωτική κοινή εκδήλωση μνήμης στις 19 Μαΐου. Τέλος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, τους Ολυμπιονίκες και ιδιαίτερα τον κ. Νάκο Ευσταθιάδη για το πλούσιο έργο του, απένειμε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Πολίχνης για τη φιλοξενία και την στήριξή του.
Ο Δήμαρχος Πολίχνης κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «…Είναι τιμή για μας να πραγματοποιείται στο Δήμο μας αυτή η εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στον μεγάλο συγγραφέα & στιχουργό Νάκο Ευσταθιάδη, τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια από τότε ακόμα που μέναμε σε παράγκες και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με το τραγούδι που έγραψε για την Κρύα Βρύση και του απονέμω αυτή την τιμητική πλακέτα ως επιβράβευση όλων όσων μας έχει προσφέρει…».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες: Γιώργος Ποζίδης, Βούλα Πατουλίδου, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Τασούλα Κελεσίδου, Μπάμπης Χολίδης, Παύλος Σαλτσίδης, Γιώργος Ποικιλίδης. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν οι Ολυμπιονίκες ανέβηκαν στην σκηνή και άκουσαν στίχους αφιερωμένους στον καθένα προσωπικά για τις επιτυχίες τους, γραμμένους από τον κ. Νάκο Ευσταθιάδη, ενώ προς τιμήν τους ο χορευτής Πλούταρχος χόρεψε τον χορό των μαχαιριών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:
Σταύρος Σαββίδης, Γιώτης Γαβριηλίδης, Δέσποινα Φιλίππου, Ελένη Σαμανίδου, Γεώργιος Μωσιάδης, Χάρης Κωστελίδης, Παναγιώτης Ασλανίδης, Φάνης Κουρουκλίδης, Κώστας Ζώης, Οδυσσέας Σαμανίδης, Σάββας Αμοιρίδης, Αλέξης Κοσμίδης, Ανδρέας Μακρόπουλος, ΄Αγγελος Βασιλειάδης, Μιχάλης Σιώπης.
Στίχους του Νάκου Ευσταθιάδη απήγγειλε η Ευμορφίλη Ποζίδου, ενώ το μέλος του Συλλόγους Παλιννοστούντων Πολίχνης κ. Γιώργος Τοπουζίδης, απήγγειλε το ποίημα «Του Πόντου ιστορία εν πολλά τρανόν».
Ενθουσίασε το κοινό, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέων Προσφύγων-Παλιννοστούντων από την π. ΕΣΣΔ «ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΟΙ» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Ηρακλή Παπουνίδη, το οποίο παρουσίασε χορούς του Πόντου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: